DECÀLEG PER A L’ADOLESCENT EN CONFINAMENT

Ja fa uns 19 dies que no tornem a l’institut, que les classes no són presencials, que no hem de sortir de casa a les 7:30 per arribar d’hora, que no veiem als nostres companys i companyes i que tenim milers de dubtes i preocupacions que ens donen voltes al cap.

Aquest període de confinament que estem passant, per l’estat d’alarma en el que vivim, ens pot perjudicar però també afavorir molts aspectes de la nostra vida. Hem de ser possitius. Això dependrà de com ho gestionem i ens organitzem el nostre dia a dia.

A continuació trobareu un decàleg per fer més amena l’estança a casa sense baixar el ritme de feina acadèmica i podent tenir temps d’oci dins de les nostres possibilitats. Les rutines a la nostra vida personal i quotidiana, ara més que mai són molt importants.

DECÀLEG PER UN MILLOR CONFINAMENT


1. És important despertar-se d’hora i respectar els horaris de son. Els dematins són molt productius per fer tasques acadèmiques i així poder tenir l’horabaixa lliure per poder jugar, parlar amb els amics, fer treballs manuals, esport…


2. És una bona oportunitat per llegir, veure pel·lícules i escoltar música. Segur que fa temps que vols veure una pel·lícula i mai trobes el moment.


3. Els mòbils ens poden arribar a saturar ja que ens arriba molta informació repleta de fakenews que pot afectar el nostre estat d’ànim i causar-nos ansietat, angoixa i mal estar. No podem estar tot el dia pendent, de manera, que és recomanable utilitzar-ho durant certes hores i deixar-ho de banda per poder fer altres tasques sense interrumpció.


4. Poques vegades havies tingut tant de temps per estudiar, així que aprofita’l i agafa-ho amb ganes.  Si estudies al matí, estaràs més despert i manco cansat de manera que aprofitaràs millor el temps (sempre que respectis la higiene de la son i tinguis hàbits saludables).


5. Xerra amb les teves amistats i companys de classe a través de les aplicacions en línia com Skype, hangout, zoom, entre altres… així no deixaràs de costat la teva vida social!


6. Potser estàs emocionalment inestable. La incertesa i les males notícies ens poden passar factura, de manera que és important identificar els nostres sentiments i demanar ajuda a les nostres amistats, persones de confiança i també als professionals, quan sigui necessari.


7. Quan tenim temps i no estem carregats de tasques a fer, se’ns ocorren idees molt creatives que hem de deixar-les sortir. Pintar, ballar, escolar música, escriure són activitats que ens posaran de molt bon humor i ens relaxaran molt!


8. La convivència a casa es pot veure afectada per la quantitat d’hores que ara estem reunits, per les diferents emocions que experimenten els membres de la família i per això, hem de donar tots un cop de mà i fer la convivència fàcil i crear un ambient positiu a casa. És necessari ajudar amb les tasques i crear un bon ambient entre tots els membres pel bé de tots i totes.


9. L’horari i les rutines són essencials, has de tenir una rutina diària tant per l’estudi com per l’esport, l’oci, l’alimentació, els hàbits d’higiene i de son. Més envant tindràs informació de com fer-ho i d’exemples de rutines.


10. Has d’anar alerta amb l’abús i el mal ús de les xarxes socials. S’ha d’anar amb compte amb el vocabulari utilitzat i de les persones que estan patint la pèrdua d’algun familiar, també hem de regular la informació que rebem i crear espais per desconnectar així com s’han de tallar els rumors i no fer circular les diferents fakenews que ens arriben. Com sempre, hem de tenir cura de la privacitat, de parlar amb persones desconegudes, de les falses identitats i de publicar informació personal que pot afectar a la vostra família (localització de la llar, imatges privades, entre altres…)

Espero que aquest decàleg et serveixi, demà més!

#quedetacasa

imatges de pixabay

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s